Webinarium – Växter med dekorativ fruktsättning

Webinarium – Växter med dekorativ fruktsättning
Pixabay. Foto: Jevgeni Fil.

När grönskan falnar, vad kan man då göra för att skapa liv och skönhet åt en park eller trädgård?
Detta webinarium fokuserar på växter med dekorativ frukt- och bärsättning. Fruktsättningen är inte bara dekorativ utan lockar även till sig småfåglar och bidrar till ökad biologisk mångfald. Samtidigt minskar mängden oönskade skadeinsekter eftersom de äts upp av fåglarna. Dessutom är flera av våra prydnadsväxters frukter och bär väl värda att ta vara på då de både är rika på antioxidanter och vitaminer.

Det finns dock en del att tänka på – i gatu- och torgmiljö kan frukter och bär kladda ner, missfärga och locka till sig getingar. Givetvis ska man akta sig för att plantera frukt och bär som är giftiga där barn leker och betande djur vistas.
Under detta webinarium kommer hortonom Lottie Broman Nilsson, som arbetar på uppdrag av Planter Norden AB, att prata om växter med dekorativ fruktsättning, vad man ska tänka på när man väljer och hur man kan använda Planter, det digitala projektverktyget, till detta.

Alla som deltar under webinariet får en kostnadsfri testperiod av Planter samt rabatt vid tecknande av ett Planter-abonnemang!
(Du ska inte ha testat Planter tidigare under året).

Lottie Broman Nilsson – Hortonom

Webbinarium med Planter hålls den 8 december, kl. 08.30 – 10.00 
 
Webbinariet är kostnadsfritt men anmälan krävs. 
 
Läs mer om Planter på www.planter.se