Designdagarna 2024

Designdagarna_2024

Intervju med Pia Hedenblad, ordförande i Svenska Trädgårdsdesigners som håller i Designdagarna 2024

Klicka här för inbjudan till Designdagarna 2024

Vad är Designdagarna?

Det är två heldagars seminarium för alla yrkesverksamma och studerande
inom trädgårdsdesign, landskap och anläggning. Syftet är att ge inspiration, kunskap och en möjlighet till att nätverka med kollegor. Vi i Svenska Trädgårdsdesigners förening har arrangerat dessa dagar vartannat år sedan 2012 med undantag för pandemin.

Berätta lite om föreningen Svenska Trädgårdsdesigners, som håller i Designdagarna

Föreningen startade 2012 med målet att verka för kvalitet, kompetensutveckling och yrkeskunskap inom design av trädgårdar och landskap. Syftet med vår förening, förutom att hjälpa slutkunder att hitta en seriös och kunnig trädgårdsdesigner, är att vara ett kontaktnät för oss som jobbar i branschen.

Eldsjälarna som grundade föreningen var bland annat Elisabeth Öhrn Lindberg, Niklas Ulfheden,  Anna Wibe Fasth, Kicki Bälter, Madeleine Persson, Karin Abrahamsson och Linnéa Cornelius.

Föreningen har idag 38 ordinarie medlemmar och 10 st kandidatmedlemmar.

Kandidatmedlemskap är ett medlemskap för trädgårdsdesigners som har utbildat sig till vårt yrke men ännu inte hunnit få tillräckligt mycket arbetserfarenhet enligt våra krav för att bli ordinarie medlemmar.

Några av de krav som ställs på våra ordinarie medlemmar, är att de ska ha en gedigen utbildning inom området, minst två års yrkeserfarenhet och kunna uppvisa såväl kund- som anläggarreferenser. Deras arbeten, ritningar och dokumentationer granskas noggrant av kunniga trädgårdsdesigners innan ett medlemskap kan beviljas.

Godkända medlemmar har rätt att använda föreningens logga i sin marknadsföring, som ett tecken på kvalitet och yrkeskunskap. De får också tillgång till kunskapshöjande webinar, studiebesök, erfarenhetsutbyten, medlemstidning och kraftigt rabatterat pris på Designdagarna.

Berätta lite om årets Designdagar

Efter önskemål från tidigare Designdagar har vi i år flyttat eventet till en annan ort, närmare bestämt Göteborg. Platsen vi valt för konferensen är Lisebergs nya fina Grand Curiosa hotel. Här finns fantastiska konferenslokaler, mycket god mat, bra kommunikationer och inte minst ett bekvämt och fint hotell i anslutning till konferensen för de deltagare som är tillresande.

 Årets tema har fokus ”Trädgårdsdesign för skiftande ståndort och miljö” så det blir inspiration om trädgårdsdesign i många olika miljöer som till exempel kust, tak, skog men också om ljussättning, växter och mycket mera bland annat från världs- och Sverigeledande trädgårdsdesigners. Efter konferensens första dag så har vi arrangerat en trevlig kväll med mat och mingel för de som vill på Lisebergs Wärdshus, som för kvällen är abonnerat av oss. 

Vad är särskilt uppskattat med Designdagarna?

Det är mycket uppskattat att få massor av inspiration, nya idéer och kunskap att ta med sig hem i sitt arbete. Men också att få träffa kollegor, både de man känner sedan tidigare men också att knyta nya kontakter. Många av oss är egenföretagare och detta blir en fantastisk möjlighet att utbyta erfarenheter.

Vi i projektgruppen har jobbat intensivt med årets planering och program och vi är så glada över att återigen kunna hälsa kollegor i branschen varmt välkomna till årets inspirationsdagar säger Pia Hedenblad, ordförande för Svenska Trädgårdsdesigners.

När är årets Designdagar och sista anmälningsdatum för dessa?

Årets designdagar äger rum 14 – 15 november och sista anmälningsdagen är den 11/9.  Här kan ni läsa mer om programmet och boka biljett:

https://www.svenskatradgardsdesigners.se/designdagarna

Lisa Bengtzohn, LiBe Design

Fakta

Pia Hedenblad

– innehar ordförandeposten i föreningen Svenska Trädgårdsdesigners sedan 3 år. Hon driver det egna företaget Hedenblads Trädgård & Design AB och är verksam på västkusten.

Denna artikeln är skriven av Lisa Bengtzohn på LiBe Design. Läs mer på www.libedesign.se

Hemsidawww.libedesign.se
Intagram: @libedesign
E-mail: lisa@libedesign.se
Telefon: 0768-325171