Stratacell tas i bruk i Sverige

Publicerad: 2015-11-10 11.41 | Senast ändrad: 2015-11-10 17.12

Stratacell tas i bruk i Sverige

StrataCellTM är ett avancerat jordcellssystem som modulkonstrueras. Det förstärker sampolymer för att ge en mer robust struktur än någonsin tidigare. Det är uppbyggt med lättillgängliga öppningar för rötterna, utan att kompromissa med den strukturella matriskonstruktionen.

StrataCells trädrabattsystem kan användas överallt där träd planteras, oavsett markbeläggningar. Då ett träds rötter behöver jord som inte pressas samman av trafik eller annan belastning är ett avancerat rotvänligt bärlagersystem för trädrabatter ett måste, och detta kan ge upp till 94% okomprimerad jordmängd.                                              

Det finns många ställen på där detta system kan bidra till att ge stadsträd de optimala växtförutsättningarna, samtidigt som beläggningar som parkeringsplatser, rabatter och vägrabatter, torg osv. skonas mot rotskador.

StrataCells har bland annat använts i Eskilstuna kommun, där Parkavdelningen på Stadsbyggnadsförvaltningen efter den positiva upplevelsen av användningen planerar att även satsa på StrataCells i samband med framtida projekt.

Enligt Verksamhetschefen för Park- och Naturavdelningen är StrataCells snabbare och mycket lättare att använda än skelettjord.

- Vi kommer att fortsätta använda StrataCells i andra projekt. Vi har även pratat med andra Kommuner. Erfarenheten av att arbeta med Milford är mycket bra, säger Bo Karlsson, Verksamhetschef, Park- och Naturavdelningen i Eskilstuna kommun.

Träd är verkligen en betydande och nästan oumbärlig del av våra stadsmiljöer, men de måste oftast växa upp under svåra förhållanden. Kvalitetsjord för rötterna är ett måste. StrataCells ger en optimal tillväxtjord för rötterna och det är samtidigt ett miljövänligt val, då modulerna är tillverkade av avfall som i annat fall hade förblivit vanligt avfall, säger Mark Walton, projektledare från Milford.

 

Mark Walton, projektledare på Milford, Danmark

Denna artikel

Skriv ut artikeln

Fakta

Utöver ovannämnda tar StrataCell även hänsyn till miljön. Milfords system är framställda med en reducering av miljöfarliga avfall i baktanke. Modulerna är tillverkade av 100% postindustriella avfall och utnyttjar därmed material som i annat fall hade hamnat på soptippen. 

 
För mer information, se http://www.milford.dk/sv

Senaste artiklar

18 mars 2019

Aktiv riskbedömning och vardagsrisker

Antalet tillbudsanmälningar är ofta lågt och maskinförarnas toleransgräns (”stryktålighet” kallar jag det för) för när ett tillbud inträffat är oerhört hög.

Läs mer »

12 mars 2019

Varför är vintergruset farligt och dyrt?

Mitt i ett stort moln av damm går en gatuarbetare och blåser samman vintergruset. Det sticker i näsan..

Läs mer »

4 mars 2019

Kaffeplantagen i de dimhöljda bergen

Vi åker norrut i delstaten Karnataka för att efter fem timmar på de skumpiga vägarna från Nagarholes vildmarkspark komma till ett av två områden i Indien där man odlar kaffe..

Läs mer »

4 mars 2019

Vildmarksreservatet i Nagarhole

Nagarholes vildmarksreservat ligger i södra Indien på gränsen mellan delstaten Karnataka och delstaten Kerala, längs floden Kabini..

Läs mer »

Bli prenumerant!

Registrera dig för vårt nyhetsbrev här!

Namn:
E-post:
Kategori:

Gilla oss på Facebook!

Gata och park

Fastighet

Kyrkogård

Entreprenad