Stratacell tas i bruk i Sverige

Publicerad: 2015-11-10 11.41 | Senast ändrad: 2015-11-10 17.12

Stratacell tas i bruk i Sverige

StrataCellTM är ett avancerat jordcellssystem som modulkonstrueras. Det förstärker sampolymer för att ge en mer robust struktur än någonsin tidigare. Det är uppbyggt med lättillgängliga öppningar för rötterna, utan att kompromissa med den strukturella matriskonstruktionen.

StrataCells trädrabattsystem kan användas överallt där träd planteras, oavsett markbeläggningar. Då ett träds rötter behöver jord som inte pressas samman av trafik eller annan belastning är ett avancerat rotvänligt bärlagersystem för trädrabatter ett måste, och detta kan ge upp till 94% okomprimerad jordmängd.                                              

Det finns många ställen på där detta system kan bidra till att ge stadsträd de optimala växtförutsättningarna, samtidigt som beläggningar som parkeringsplatser, rabatter och vägrabatter, torg osv. skonas mot rotskador.

StrataCells har bland annat använts i Eskilstuna kommun, där Parkavdelningen på Stadsbyggnadsförvaltningen efter den positiva upplevelsen av användningen planerar att även satsa på StrataCells i samband med framtida projekt.

Enligt Verksamhetschefen för Park- och Naturavdelningen är StrataCells snabbare och mycket lättare att använda än skelettjord.

- Vi kommer att fortsätta använda StrataCells i andra projekt. Vi har även pratat med andra Kommuner. Erfarenheten av att arbeta med Milford är mycket bra, säger Bo Karlsson, Verksamhetschef, Park- och Naturavdelningen i Eskilstuna kommun.

Träd är verkligen en betydande och nästan oumbärlig del av våra stadsmiljöer, men de måste oftast växa upp under svåra förhållanden. Kvalitetsjord för rötterna är ett måste. StrataCells ger en optimal tillväxtjord för rötterna och det är samtidigt ett miljövänligt val, då modulerna är tillverkade av avfall som i annat fall hade förblivit vanligt avfall, säger Mark Walton, projektledare från Milford.

 

Mark Walton, projektledare på Milford, Danmark

Denna artikel

Skriv ut artikeln

Fakta

Utöver ovannämnda tar StrataCell även hänsyn till miljön. Milfords system är framställda med en reducering av miljöfarliga avfall i baktanke. Modulerna är tillverkade av 100% postindustriella avfall och utnyttjar därmed material som i annat fall hade hamnat på soptippen. 

 
För mer information, se http://www.milford.dk/sv

Senaste artiklar

17 maj 2019

Vinterväghållningsdagarna 2019

ACAMA inbjuder för fjärde året i rad till två innehållsrika fortbildningsdagar kring vinterväghållning, den 23-24 oktober 2019.   Som deltagare får du: 

Kunskap och inspiration från välkända föreläsare i branschen

Nätverkande med kollegor från hela landet på konferensmiddagen den 23/10

Fördjupande dialog med våra utställare under fortbildningsdagarna

Läs mer »

17 maj 2019

Höstens kurser för tekniska förvaltningar

Nu är det dags att presentera vårt kursprogram för Hösten 2019! Arbetsledning, Kalkylering, Vinterväghållningsdagarna och Vad är Jord och Växtnäring.

Läs mer »

14 maj 2019

Visst behöver vi våra gatuarbetare

Vad tänker du på om jag säger, en gatuarbetare? En som tömmer papperskorgar? En som fixar trafikljusen och sätter upp trafikavstängningar när man lagar i gatan?

Läs mer »

9 maj 2019

Arbetsledning i markentreprenader

En verkligt viktig tvådagarskurs för dig som är arbetsledare, lagbas, förman eller gruppledare. Kursen går i Huddinge den 13-14 november 2019.

Läs mer »

Bli prenumerant!

Registrera dig för vårt nyhetsbrev här!

Namn:
E-post:
Kategori:

Gilla oss på Facebook!

Gata och park

Fastighet

Kyrkogård

Entreprenad