Alla anläggares drömverktyg

Publicerad: 2015-05-25 11.42 | Senast ändrad: 2015-05-25 11.42

Alla anläggares drömverktyg

Svaret på alla grönyteanläggares problem är en stennedläggningfräs där man gör upp till sex arbetsmoment i en enda körning. Konceptet är enkelt (som alla bra idéer), en Heavy Duty rotoraxel utrustad med speciella knivar gräver sig ner i marken till cirka 20 cm djup och slänger sten, jord och skräp mot ett rensgaller.
 
Med gallret separerar man sedan bort stenar och skräp som hamnar längs ner i fåran, den finfördelade jorden passerar gallret och jämnas ut med den efterföljande skrapan. Samtidigt kan man göra klart processen helt då en bakre vält färdigställer ytan för sådd.
  •  Anläggning av gräsytor
  •  Jämna ut sättningar och svackor
  •  Renovering av gräsytor
  •  Laga skador från djur och vandalism
  •  Underhåll av grusplaner
Stennedläggningsfräsar från exempelvis Redexim finns i storlekar från 1- 3 m vilket ger möjligheter för anläggare att spara pengar genom att jordbearbeta med hög effektivitet. Den här typen av redskap är den perfekta maskinen för att enkelt göra en bra såbädd i alla möjliga jordmåner.
 
Vare sig stenar eller hård lera innebär några problem utan allt material i jorden lämnas i botten och överst finns ett fint lager av perfekt jord.

Peter Jonsson, VD GML Sport AB

Denna artikel

Skriv ut artikeln

Fakta

Läs mer om GML Sport AB på deras hemsida

http://gmlsport.se/

Senaste artiklar

18 mars 2019

Aktiv riskbedömning och vardagsrisker

Antalet tillbudsanmälningar är ofta lågt och maskinförarnas toleransgräns (”stryktålighet” kallar jag det för) för när ett tillbud inträffat är oerhört hög.

Läs mer »

12 mars 2019

Varför är vintergruset farligt och dyrt?

Mitt i ett stort moln av damm går en gatuarbetare och blåser samman vintergruset. Det sticker i näsan..

Läs mer »

4 mars 2019

Kaffeplantagen i de dimhöljda bergen

Vi åker norrut i delstaten Karnataka för att efter fem timmar på de skumpiga vägarna från Nagarholes vildmarkspark komma till ett av två områden i Indien där man odlar kaffe..

Läs mer »

4 mars 2019

Vildmarksreservatet i Nagarhole

Nagarholes vildmarksreservat ligger i södra Indien på gränsen mellan delstaten Karnataka och delstaten Kerala, längs floden Kabini..

Läs mer »

Bli prenumerant!

Registrera dig för vårt nyhetsbrev här!

Namn:
E-post:
Kategori:

Gilla oss på Facebook!

Gata och park

Fastighet

Kyrkogård

Entreprenad