Alla anläggares drömverktyg

Publicerad: 2015-05-25 11.42 | Senast ändrad: 2015-05-25 11.42

Alla anläggares drömverktyg

Svaret på alla grönyteanläggares problem är en stennedläggningfräs där man gör upp till sex arbetsmoment i en enda körning. Konceptet är enkelt (som alla bra idéer), en Heavy Duty rotoraxel utrustad med speciella knivar gräver sig ner i marken till cirka 20 cm djup och slänger sten, jord och skräp mot ett rensgaller.
 
Med gallret separerar man sedan bort stenar och skräp som hamnar längs ner i fåran, den finfördelade jorden passerar gallret och jämnas ut med den efterföljande skrapan. Samtidigt kan man göra klart processen helt då en bakre vält färdigställer ytan för sådd.
  •  Anläggning av gräsytor
  •  Jämna ut sättningar och svackor
  •  Renovering av gräsytor
  •  Laga skador från djur och vandalism
  •  Underhåll av grusplaner
Stennedläggningsfräsar från exempelvis Redexim finns i storlekar från 1- 3 m vilket ger möjligheter för anläggare att spara pengar genom att jordbearbeta med hög effektivitet. Den här typen av redskap är den perfekta maskinen för att enkelt göra en bra såbädd i alla möjliga jordmåner.
 
Vare sig stenar eller hård lera innebär några problem utan allt material i jorden lämnas i botten och överst finns ett fint lager av perfekt jord.

Peter Jonsson, VD GML Sport AB

Denna artikel

Skriv ut artikeln

Fakta

Läs mer om GML Sport AB på deras hemsida

http://gmlsport.se/

Senaste artiklar

21 maj 2019

Val av åkgräsklippare - att tänka på vid köp

När man tittar på gräsklippare så bör man ta i beaktande först och främst vilka gräsytor man har och vilken typ av gräs det är fråga om. Är det paradgräsmattor som skall hållas väldigt fina eller är det bruksgräs som mer eller mindre bara ska avverkas?

Läs mer »

21 maj 2019

Höstens kurser för tekniska förvaltningar

Nu är det dags att presentera vårt kursprogram för Hösten 2019!

Arbetsledning, Kalkylering, Vinterväghållningsdagarna och Vad är Jord och Växtnäring.

Läs mer »

21 maj 2019

Hur ska man bemanna skötseluppdragen?

Crew-management är ett viktigt ämne om man arbetar med grönyteskötsel. Lönsamheten i uppdragen är ofta låg och bemanningen av uppdragen blir därför oerhört viktig för att kunna arbeta kostnadseffektivt. Ny kurs i arbetsledning av markentreprenader går i Huddinge 13-14 november..

Läs mer »

21 maj 2019

Fasta eller rörliga kostnader?

I all kalkylering är det viktigt att veta vad just detta projektet kostar. Hur mycket mer kostar det nytillkommande och hur mycket uppgår de fasta kostnaderna i verksamheten till. En avgörande fråga för att få lönsamhet;)

Ny kalkylkurs går i Huddinge den 16-17 oktober 2019.

Läs mer »

Bli prenumerant!

Registrera dig för vårt nyhetsbrev här!

Namn:
E-post:
Kategori:

Gilla oss på Facebook!

Gata och park

Fastighet

Kyrkogård

Entreprenad