Alla anläggares drömverktyg

Publicerad: 2015-05-25 11.42 | Senast ändrad: 2015-05-25 11.42

Alla anläggares drömverktyg

Svaret på alla grönyteanläggares problem är en stennedläggningfräs där man gör upp till sex arbetsmoment i en enda körning. Konceptet är enkelt (som alla bra idéer), en Heavy Duty rotoraxel utrustad med speciella knivar gräver sig ner i marken till cirka 20 cm djup och slänger sten, jord och skräp mot ett rensgaller.
 
Med gallret separerar man sedan bort stenar och skräp som hamnar längs ner i fåran, den finfördelade jorden passerar gallret och jämnas ut med den efterföljande skrapan. Samtidigt kan man göra klart processen helt då en bakre vält färdigställer ytan för sådd.
  •  Anläggning av gräsytor
  •  Jämna ut sättningar och svackor
  •  Renovering av gräsytor
  •  Laga skador från djur och vandalism
  •  Underhåll av grusplaner
Stennedläggningsfräsar från exempelvis Redexim finns i storlekar från 1- 3 m vilket ger möjligheter för anläggare att spara pengar genom att jordbearbeta med hög effektivitet. Den här typen av redskap är den perfekta maskinen för att enkelt göra en bra såbädd i alla möjliga jordmåner.
 
Vare sig stenar eller hård lera innebär några problem utan allt material i jorden lämnas i botten och överst finns ett fint lager av perfekt jord.

Peter Jonsson, VD GML Sport AB

Denna artikel

Skriv ut artikeln

Fakta

Läs mer om GML Sport AB på deras hemsida

http://gmlsport.se/

Senaste artiklar

20 augusti 2019

Fem sätt att spara pengar på snöröjningen

Vinterväghållning är svår att förutse och budgetera.
Acamas egen vinterväghållningsexpert Claes-Anders Malmberg skriver i denna artikel om hur du kan spara pengar på snöröjningen i vinter.

Läs mer »

6 augusti 2019

Kyrkogårdarna under förändring

Det finns få offentliga platser som berör människorna lika mycket som platsen för den sista vilan. Kyrkogårdarna, begravningsplatserna och griftegårdarna är starka bärare av ortens kulturhistoria och det engagerar så fort något verkar avvikande mot traditionen.

Läs mer »

18 juli 2019

Glivarp Gardens Jordskola Del 3

I denna artikel kommer vi att fortsätta på ämnet jord. I förra delen av jordskolan gick vi igenom några fysikaliska aspekter kring jordars poriositet, vattenhållande förmåga samt kring ett alltid aktuellt ämne nämligen markpackning. I denna del 3 kommer vi att fördjupa oss lite i det biologiska och kemiska kring våra jordar. 

 

Läs mer »

18 juli 2019

Glivarp Gardens Jordskola Del två

Del 2 av Glivarps Gardens Jordskola!

Läs mer »

Bli prenumerant!

Registrera dig för vårt nyhetsbrev här!

Namn:
E-post:
Kategori:

Gilla oss på Facebook!

Gata och park

Fastighet

Kyrkogård

Entreprenad