Alla anläggares drömverktyg

Publicerad: 2015-05-25 11.42 | Senast ändrad: 2015-05-25 11.42

Alla anläggares drömverktyg

Svaret på alla grönyteanläggares problem är en stennedläggningfräs där man gör upp till sex arbetsmoment i en enda körning. Konceptet är enkelt (som alla bra idéer), en Heavy Duty rotoraxel utrustad med speciella knivar gräver sig ner i marken till cirka 20 cm djup och slänger sten, jord och skräp mot ett rensgaller.
 
Med gallret separerar man sedan bort stenar och skräp som hamnar längs ner i fåran, den finfördelade jorden passerar gallret och jämnas ut med den efterföljande skrapan. Samtidigt kan man göra klart processen helt då en bakre vält färdigställer ytan för sådd.
  •  Anläggning av gräsytor
  •  Jämna ut sättningar och svackor
  •  Renovering av gräsytor
  •  Laga skador från djur och vandalism
  •  Underhåll av grusplaner
Stennedläggningsfräsar från exempelvis Redexim finns i storlekar från 1- 3 m vilket ger möjligheter för anläggare att spara pengar genom att jordbearbeta med hög effektivitet. Den här typen av redskap är den perfekta maskinen för att enkelt göra en bra såbädd i alla möjliga jordmåner.
 
Vare sig stenar eller hård lera innebär några problem utan allt material i jorden lämnas i botten och överst finns ett fint lager av perfekt jord.

Peter Jonsson, VD GML Sport AB

Denna artikel

Skriv ut artikeln

Fakta

Läs mer om GML Sport AB på deras hemsida

http://gmlsport.se/

Senaste artiklar

20 januari 2019

Nytt medel mot trottoarens hala isfläckar

Nu när kylan biter i själ och märg är det inte ofarligt att ge sig ut på trottoarer, torg och centrumytor. Det är ju inte bara bilisterna som löper risk att skadas när halkan slår till..

Läs mer »

20 januari 2019

Barmarksdagarna 2019 - Hållbar barmarksdrift

ACAMA inbjuder till Barmarksdagarna 2019 - Hållbar barmarksdrift gata/park, som arrangeras för första gången den 20-21 mars 2019 på Lasse Maja värdshus i Järfälla 

Läs mer »

15 januari 2019

Är det slutet för åkgräsklippare på trånga ytor?

Klippa gräs i parker är väl enkelt och billigt, tänker du kanske. Stora åkgräsklippare som avverkar tiotusen kvadrat på en timme gör att klippningen bara kostar tio öre snittet. Och nåt öre till för putsen..

Läs mer »

8 januari 2019

Gatsoparen ger oss ovärderlig renhållning

Hör inte gatsoparen forntiden till? Är det inte ett tråkigt och nedvärderande arbete som vi på goda grunder har rationaliserat bort med maskinernas hjälp? Svaret på båda frågorna är förstås ett tydligt...

Läs mer »

Bli prenumerant!

Registrera dig för vårt nyhetsbrev här!

Namn:
E-post:
Kategori:

Gilla oss på Facebook!

Gata och park

Fastighet

Kyrkogård

Entreprenad