Utveckla gata-/parken i en genomlysning

Publicerad: 2018-12-06 10.11 | Senast ändrad: 2018-12-06 20.04

Utveckla gata-/parken i en genomlysning

Efter 5 genomlysande workshoper hos gata-, park- o natur i Tyresö kommun under hösten, är det nu dags att analysera resultaten. Och i februari börjar jag bistå Borlänge kommun med produktionsplaner/ kalkyler o nyckeltal för gata/park/vinter. Fast då är jag inte själv att hålla i det utan kunnige agronomen Anders Larsson och jag gör det tillsammans.

#stadsmiljö #trafik #infrastruktur #gatudrift #parkdrift

Några gånger om året är jag ute och genomlyser gatu-/parkverksamhet och yttre fastighetsskötsel runt om i landet. Det har jag gjort länge men denna formen av delaktighetsskapande workshopar är inte så gammal utan den har jag använt de senaste fem åren i mer än tio olika uppdrag.

Verksamhetsstyrning, produktionsplanering/ bemanning, arbetsmiljö, lager- och förrådsverksamhet, samplanering  och gränsdragning mellan projektering/ anläggning/ etableringsdrift / vanlig drift , konkurrenskraft, kostnadsfördelning/nyckeltal och liknande är då föremål för 4-6 delaktighetsskapande och kunskapsförmedlande workshopsdagar, innan analys och presentation sker.

Genomlysningen är till för att få en nulägesbild av verkligheten. Här kommer lite råd och erfarenheter i en kort podcast om hur en sådan genomlysning går till och vad man ska tänka på i samband med förändrade verksamhetsbehov. Lyssna gärna på den aktuella poden via Youtube;)

 

Claes-Anders Malmberg, VD Acama konsult AB

Denna artikel

Skriv ut artikeln

Fakta

Ny kurs för driftledare i gata, park och yttre fastighetsskötsel blir det i Huddinge den 6-7 februari 2019. Läs mer om denna matnyttiga två-dagars kurs här:

https://www.gronatrender.se/article.php?id=187

Acama konsult AB arbetar med så väl utbildningar som genomlysningar och andra organisationsöversyner åt kommuner och fastighetsbolag i hela Sverige.

För mer information, besök vår hemsida http://www.acama.se

Senaste artiklar

11 december 2018

Barmarksdagarna 2019 - Hållbar barmarksdrift

ACAMA inbjuder till Barmarksdagarna 2019 - Hållbar barmarksdrift gata/park, som arrangeras för första gången den 20-21 mars 2019 på Lasse Maja värdshus i Järfälla 

Läs mer »

11 december 2018

En upptäcktsresa i substratens och jordarnas tecken

Under en vecka i början av augusti hade jag förmånen att tillsammans med Gröna Trenders redaktör göra en studieresa till Hessen och Rheinland Pfalz i Tyskland för att studera odlingssubstrat..

Läs mer »

11 december 2018

Fjällbotaniska trädgården - en del av Ájtte, svenskt fjäll- och samemuseum.

Fjällbotaniska trädgården ligger i Jokkmokk, norr om polcirkeln. Den kom till på initiativ av Stig Lindberg,som var en brinnande trädgårdsentusiast och invigdes år 1995.

Läs mer »

11 december 2018

Varför välja vatten- & dammfri högvakuumsopning

Konventionella gatusopmaskiner med vatten för dammbindning är ofta det reflexmässiga valet för städning av gator, vägar och andra områden.

Läs mer »

Bli prenumerant!

Registrera dig för vårt nyhetsbrev här!

Namn:
E-post:
Kategori:

Gilla oss på Facebook!

Fastighet

Kyrkogård

Entreprenad