Svensk markservice förvärvar FTE Väst

Publicerad: 2014-07-07 14.25 | Senast ändrad: 2014-07-07 14.25

Svensk markservice förvärvar FTE Väst

Genom förvärvet av FTE Väst stärker Svensk Markservice sin position i västra Sverige som ledande företag inom anläggning och skötsel av utemiljöer samt breddar sitt tjänsteutbud inom fastighetsskötsel. FTE Väst är ett framgångsrikt anläggnings-, skötsel- och fastighetsservicebolag, med fokus på Göteborgsregionen, grundat år 1991 av Urban och Josefine Lindbom. Företaget är en välrenommerad aktör inom anläggning, grönyte- och fastighetsskötsel. Bolaget omsätter idag cirka 40 miljoner kronor och har ungefär 35 medarbetare.

- FTE Väst är ett väletablerat företag som stärker vår position i Göteborgsregionen och breddar vårt nuvarande tjänsteutbud. Tillsammans kan vi nu erbjuda våra kunder kompletterande tjänster inom anläggning och fastighetsskötsel i regionen, säger Fredrik Danielsen, VD för Svensk Markservice AB.

- Genom samgåendet med Svensk Markservice stärker vi vårt kunderbjudande och får dessutom tillgång till en organisation som ytterligare stöder fortsatt expansion i regionen. Detta är något som FTE Västs kunder efterfrågat under en längre tid. Efter nästan 25 år som fristående bolag känns det även bra att erbjuda FTE västs duktiga medarbetare fortsatt goda utvecklingsmöjligheter inom Svensk Markservice-koncernen, säger Urban Lindbom, medgrundare och VD i FTE Väst AB.

- Urban och Josefine har etablerat FTE Väst som ett välmående bolag med duktiga medarbetare och långsiktiga kundrelationer. Vi ser fram mot att arbeta med, och dra nytta av, Urban och Josefine och deras organisations gedigna kompetens och erfarenhet, säger Leif West, styrelseordförande i Svensk Markservice AB.

Claes-Anders Malmberg, Org- och grönytekonsult/ VD, Acama konsult AB, redaktör för Gröna Trender

Denna artikel

Skriv ut artikeln

Fakta

FTE Väst erbjuder fastighetsägare och förvaltare en helhetslösning som omfattar kvalificerad skötsel och underhåll med fokus på kvalitet i utförandet samt uppföljning. Huvudkontoret ligger i Kållered och man har verksamhet på ett flertal platser i Göteborgsregionen. För mer information, se www.fte.se
 
Svensk Markservice, grundat 1991, är ett ledande nationellt företag inom projektering, anläggning och skötsel av utemiljöer. Våra tjänster täcker det mesta inom åretruntskötsel och utveckling av utemiljöns alla ytor kring fastigheter. Svensk Markservice har idag 35 kontor över hela Sverige och omsätter cirka 800 miljoner kronor. För mer information, se www.svenskmarkservice.se

Senaste artiklar

21 maj 2019

Val av åkgräsklippare - att tänka på vid köp

När man tittar på gräsklippare så bör man ta i beaktande först och främst vilka gräsytor man har och vilken typ av gräs det är fråga om. Är det paradgräsmattor som skall hållas väldigt fina eller är det bruksgräs som mer eller mindre bara ska avverkas?

Läs mer »

21 maj 2019

Höstens kurser för tekniska förvaltningar

Nu är det dags att presentera vårt kursprogram för Hösten 2019!

Arbetsledning, Kalkylering, Vinterväghållningsdagarna och Vad är Jord och Växtnäring.

Läs mer »

21 maj 2019

Hur ska man bemanna skötseluppdragen?

Crew-management är ett viktigt ämne om man arbetar med grönyteskötsel. Lönsamheten i uppdragen är ofta låg och bemanningen av uppdragen blir därför oerhört viktig för att kunna arbeta kostnadseffektivt. Ny kurs i arbetsledning av markentreprenader går i Huddinge 13-14 november..

Läs mer »

21 maj 2019

Fasta eller rörliga kostnader?

I all kalkylering är det viktigt att veta vad just detta projektet kostar. Hur mycket mer kostar det nytillkommande och hur mycket uppgår de fasta kostnaderna i verksamheten till. En avgörande fråga för att få lönsamhet;)

Ny kalkylkurs går i Huddinge den 16-17 oktober 2019.

Läs mer »

Bli prenumerant!

Registrera dig för vårt nyhetsbrev här!

Namn:
E-post:
Kategori:

Gilla oss på Facebook!

Gata och park

Fastighet

Kyrkogård

Entreprenad