Svensk markservice förvärvar FTE Väst

Publicerad: 2014-07-07 14.25 | Senast ändrad: 2014-07-07 14.25

Svensk markservice förvärvar FTE Väst

Genom förvärvet av FTE Väst stärker Svensk Markservice sin position i västra Sverige som ledande företag inom anläggning och skötsel av utemiljöer samt breddar sitt tjänsteutbud inom fastighetsskötsel. FTE Väst är ett framgångsrikt anläggnings-, skötsel- och fastighetsservicebolag, med fokus på Göteborgsregionen, grundat år 1991 av Urban och Josefine Lindbom. Företaget är en välrenommerad aktör inom anläggning, grönyte- och fastighetsskötsel. Bolaget omsätter idag cirka 40 miljoner kronor och har ungefär 35 medarbetare.

- FTE Väst är ett väletablerat företag som stärker vår position i Göteborgsregionen och breddar vårt nuvarande tjänsteutbud. Tillsammans kan vi nu erbjuda våra kunder kompletterande tjänster inom anläggning och fastighetsskötsel i regionen, säger Fredrik Danielsen, VD för Svensk Markservice AB.

- Genom samgåendet med Svensk Markservice stärker vi vårt kunderbjudande och får dessutom tillgång till en organisation som ytterligare stöder fortsatt expansion i regionen. Detta är något som FTE Västs kunder efterfrågat under en längre tid. Efter nästan 25 år som fristående bolag känns det även bra att erbjuda FTE västs duktiga medarbetare fortsatt goda utvecklingsmöjligheter inom Svensk Markservice-koncernen, säger Urban Lindbom, medgrundare och VD i FTE Väst AB.

- Urban och Josefine har etablerat FTE Väst som ett välmående bolag med duktiga medarbetare och långsiktiga kundrelationer. Vi ser fram mot att arbeta med, och dra nytta av, Urban och Josefine och deras organisations gedigna kompetens och erfarenhet, säger Leif West, styrelseordförande i Svensk Markservice AB.

Claes-Anders Malmberg, Org- och grönytekonsult/ VD, Acama konsult AB, redaktör för Gröna Trender

Denna artikel

Skriv ut artikeln

Fakta

FTE Väst erbjuder fastighetsägare och förvaltare en helhetslösning som omfattar kvalificerad skötsel och underhåll med fokus på kvalitet i utförandet samt uppföljning. Huvudkontoret ligger i Kållered och man har verksamhet på ett flertal platser i Göteborgsregionen. För mer information, se www.fte.se
 
Svensk Markservice, grundat 1991, är ett ledande nationellt företag inom projektering, anläggning och skötsel av utemiljöer. Våra tjänster täcker det mesta inom åretruntskötsel och utveckling av utemiljöns alla ytor kring fastigheter. Svensk Markservice har idag 35 kontor över hela Sverige och omsätter cirka 800 miljoner kronor. För mer information, se www.svenskmarkservice.se

Senaste artiklar

20 januari 2019

Nytt medel mot trottoarens hala isfläckar

Nu när kylan biter i själ och märg är det inte ofarligt att ge sig ut på trottoarer, torg och centrumytor. Det är ju inte bara bilisterna som löper risk att skadas när halkan slår till..

Läs mer »

20 januari 2019

Barmarksdagarna 2019 - Hållbar barmarksdrift

ACAMA inbjuder till Barmarksdagarna 2019 - Hållbar barmarksdrift gata/park, som arrangeras för första gången den 20-21 mars 2019 på Lasse Maja värdshus i Järfälla 

Läs mer »

15 januari 2019

Är det slutet för åkgräsklippare på trånga ytor?

Klippa gräs i parker är väl enkelt och billigt, tänker du kanske. Stora åkgräsklippare som avverkar tiotusen kvadrat på en timme gör att klippningen bara kostar tio öre snittet. Och nåt öre till för putsen..

Läs mer »

8 januari 2019

Gatsoparen ger oss ovärderlig renhållning

Hör inte gatsoparen forntiden till? Är det inte ett tråkigt och nedvärderande arbete som vi på goda grunder har rationaliserat bort med maskinernas hjälp? Svaret på båda frågorna är förstås ett tydligt...

Läs mer »

Bli prenumerant!

Registrera dig för vårt nyhetsbrev här!

Namn:
E-post:
Kategori:

Gilla oss på Facebook!

Gata och park

Fastighet

Kyrkogård

Entreprenad